EIR (Enroute Instrument Rating) (A) Intensiv

• PPL- eller CPL-certifikat
  • Medical Class 2 inkl Audiogram

Kursinformation:

Flygteoriskolan genomför för närvarande en intensivkurs per år för Enroute IR enligt kraven i EASA Part FCL.

Nästa kurs startar Måndagen den 4 december 2017

Kursen samkörs med IR(H) då mycket av innehållet är detsamma.

• Air Law (bestämmelser)
  • Instrumentation (instrumentlära)
  • Flight Planning (färdplanering)
  • Human Performance (flygmedicin och psykologi)
  • Meteorology (meteorologi)
  • Radio Navigation (radionavigation)
  • Communications (radiolära och kommunikation)

Kursupplägget är enligt följande:

• Du anmäler dig, betalar anmälningsavgiften och får ett välkommenpaket med samtliga böcker samt tydliga instruktioner till dessa böcker. Vi använder CAE/Oxfords ATPL manuals, och vissa av böckerna skrämmer då det gäller tjockleken eftersom det är långt ifrån allt som ska kunnas. Låt dig ej skrämmas! För bästa förberedelstid bör detta göras 1-2 månader innan kursstart.
  • Kursstart måndag i vecka 49 som sagt och så kör vi intensivt v 49-50. Heltidsstudier på skolan då vi får rå om dig. Vi har undervisning mån-lör i vecka 49 samt mån-fre i vecka 50. Sista dagen för denna period är fredagen den 15 december.
  • Uppehåll fyllt av intressanta och matnyttiga hemstudier, och eventuellt påbörjande av den praktiska flygutbildningen. Hemstudierna kommer styras upp från vårt håll, då du får med dig ett hemstudiepaket innehållande övningsuppgifter samt progress tests, som skickas in. Detta för att alla ska vara på samma nivå då vi åter träffas.
  • Vecka  4-5/2018. Heltidsstudier på skolan. Under perioden skrivs också Qualifying Tests inför kommande examinationer hos Transportstyrelsen.

Efter godkänd examination hos Transportstyrelsen påbörjar/fortsätter du den praktiska skolningen. Du har 36 månader på dig efter det sista godkända teoriprovet att göra klart flygningen.

Anmälan:

Du kan anmäla dig till kursen via hemsidan, epost eller brevledes. I samband med anmälan betalar du in anmälningsavgiften på 10 000:- (dellikvid av kurspriset) till bg 5706-1723. Vi kommer då att skicka välkommenpaketet att sätta tänderna i, och ju mer du hinner gå igenom innan kursstart desto nyttigare blir dagarna hos oss.

Kurspriset är 32 000:- inkl alla böcker (mycket av materialet är på engelska, då examinationer sker på engelska). Resterande 22 000:- betalas senast vid kursstart. Det som tillkommer är prov- och certifikatavgifter till Transportstyrelsen som alltid erläggs direkt till dem. Kursen är momsfri för den som avser skola praktiskt på momsbefriad skola, annars tillkommer moms på kurspriset.

Kommande kurser för EIR (A):